Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

2η Εκπαιδευτική ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 στη Ναύπακτο η 2η Εκπαιδευτική ημερίδα για τη διαμεσολάβηση.
Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση είχε η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Πλάνο από την συνάντηση της Ναυπάκτου
Θέμα της ημερίδας ήταν “Πρόληψη της Βίας στο Σχολείο: Η Διαμεσολάβηση των Συνομηλίκων” και το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και διάλογο στην ολομέλεια των συμμετεχόντων.

Ο κ. Μόσχος και η κ. Κωτσέλη κατά τη συζήτηση
Σκοπός αυτής της δραστηριότητας ήταν η εκπαίδευση εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας με χρήση της διαμεσολάβησης των συνομηλίκων.
Οι εισηγητές, ο κ. Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η κ. Αγγελική Γιαννάτου, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου και η κ. Μαίρη Κωτσέλη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και πρώην Υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας Δυτικής Αττικής, ανέπτυξαν τις; εισηγήσεις τους με μεγάλη επιστημονική επάρκεια και κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων μέχρι και το τέλος της διεξαγωγής των βιωματικών εργαστηρίων.
Η κ. Γιαννάτου αναπτύσσει το θέμα της εισήγησής της

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο τόπος συνάντησης των επιμορφωμένων εκπαιδευτικών ήταν το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου και το θέμα που συζητήθηκε ήταν “Η εφαρμογή της διαμεσολάβηση των συνομηλίκων στο σχολείο”, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο θα εφαρμοστεί η θεωρία στην πράξη στα πλαίσια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.
Πραγματοποιήθηκε δίωρη πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση σε τεχνικές που εφαρμόζονται σε σχολεία στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων διαμεσολάβησης και συζητήθηκαν εκτενώς απορίες που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος.
Με αυτές τις δύο συναντήσεις, επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για συνεχιζόμενη εκπαίδευση που στοχεύει σε βελτίωση της παρεχόμενης Παιδείας αλλά και η θέληση για χρήση εναλλακτικών μορφών επικοινωνίας με τους μαθητές.

Από τους υπεύθυνους επιμορφωτές και συντονιστές δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει συνεχής στήριξη των εκπαιδευτικών αλλά και νέες επιμορφωτικές προτάσεις.
Εκ του αποτελέσματος, οι συναντήσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Σε αυτή συνέβαλαν:
  • η επιστημονική επάρκεια των εισηγητών
  • η πολύ μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών
  • η πολύτιμη χορηγία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου
  • και φυσικά η φιλοξενία που πρόσφερε ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. 
Το υλικό είναι διαθέσιμο στους συνδέσμους:
Συνάντηση Ναυπάκτου
Συνάντηση Μεσολογγίου
Παιχνίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου